Expert in maatwerk-productie Jarenlange ervaring PU-productie in huis Persoonlijk contact

Ferucom keeps you in motion

Dankzij Ferucom heb je altijd een ervaren kennispartner in de buurt en de juiste producten snel beschikbaar. Tegen een eerlijke prijs. 

Wij begrijpen, dankzij onze jarenlange ervaring, dat je soms behoefte hebt aan standaardproducten zoals axiaalrollen, zeefbanden, PU-spiraalrollen, segmenten of tandwielen. Maar het échte voordeel creëren we in de projecten waarin we samen kijken naar hoe we het rendement van jouw productie en/of machine kunnen maximaliseren en stilstand binnen je bedrijf kunnen voorkomen.

Met maatwerk altijd een oplossing 

Heb je een uitdaging en bieden onze standaardproducten niet de oplossing? Ook dan brengen we je verder. Met specialisaties in rubberproducten en productie van PU-producten, kunnen we hoogwaardig maatwerk bieden en vinden we altijd een passende oplossing. Zo houd jij je kosten laag.  

  • Expert in maatwerk-productie 
  • Expert in PU-spiraalrol en segmenten productie 
  • Leverancier van axiaal- en spiraalrollen 
  • Dealer van Hessels zeefbanden  
  • Eigen productiefaciliteit  

Het ontstaan van Ferucom 

Ferucom is ontstaan vanuit de vraag naar toegankelijke onderdelen voor de AGF-sector. De kennis en ervaring die Lubbert Tilma (oprichter van Ferucom) in de akkerbouw heeft opgedaan, is inmiddels doorgegeven aan zijn zoon Pier Tilma. En de branches zijn verbreed. Ook machinebouwers en dealers kunnen nu bij Ferucom terecht. Lubbert, van origine zelf akkerbouwer, startte in 1995 met de verkoop van axiaalrollen aan zijn collega-boeren.

Hij merkte namelijk dat sommige onderdelen voor zijn machines moeilijk te verkrijgen of erg duur waren. Door de onderdelen zelf in te kopen, waren ze qua prijs en levertijd veel voordeliger. Maar wel van dezelfde sterke kwaliteit als die van de fabrikant. Daarom klopten steeds meer collega-boeren bij Lubbert aan voor onderdelen. Vanuit daar is Ferucom ontstaan. Zoals Lubbert het zelf zegt: ‘een uitgegroeide hobby’.

Eigen productie

Wij zorgen ervoor dat jij in beweging blijft. Op een laagdrempelige manier bieden we je daar de juiste mogelijkheden voor.

We maken daarbij gebruik van ons eigen productieproces voor maatwerk. Hierdoor kunnen we snel schakelen en zijn we in staat om in te kunnen spelen op wat de klant van ons vraagt. Zo kunnen we nieuwe mallen maken. Of bijvoorbeeld de hardheid van het PU aanpassen, waardoor de levensduur van onderdelen verlengd kan worden.

Op deze manier voorkom je stilstand en worden problemen altijd snel en passend opgelost. Geen vraag is te gek, we denken met je mee in mogelijkheden.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Met seizoenstips die je vooruit helpen Met interessante kennis en ontwikkelingen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.