Expert in maatwerk-productie Jarenlange ervaring PU-productie in huis Persoonlijk contact

Bestelling retourneren

Kan ik mijn product retourneren?

Om het aanmelden van retourzendingen zo gemakkelijk mogelijk te maken, willen wij de afhandeling zo kort mogelijk houden zodat de geretourneerde artikelen snel gecrediteerd kunnen worden.

Het retour sturen van artikelen is gratis. Voor het retourneren van artikelen gelden onderstaande retourvoorwaarden.

Wat zijn de voorwaarden om mijn product te retourneren?

Retourvoorwaarden:

1.         Deze voorwaarden zijn alleen van toepassing op het retourneren van een ontvangen aankoop. Retourzendingen wegens   klachten en garantieproblemen zijn onderworpen aan andere voorwaarden.

2.         Een retourzending dient vooraf geregistreerd te worden via de webshop. Het Ferucom-retourformulier kan worden ingevuld in de Mijn account omgeving, bij “Retourzending melden”.

3.         Naast de online registratie kan een klant er ook voor kiezen om een retourzending telefonisch of per e-mail te registreren. In dat geval worden extra administratiekosten van €10,- in rekening gebracht. Als de klant de retourzending per telefoon of e-mail registreert, zal Ferucom het formulier invullen en naar de klant e-mailen. De klant dient zich dan te houden aan de voorwaarden hieronder (met uitzondering van 4.) en eventuele aanvullende instructies van Ferucom.

4.         Het retourformulier moet correct en volledig worden ingevuld. Retourzendingen waarbij het retourformulier niet correct en volledig is ingevuld, worden niet geaccepteerd.

5.         Indien u in de nachtlevering zit, graag de retour producten gereed zetten in de nachtlocatie. Voorzie de goederen van de juiste retourbevestiging en elke colli van een retoursticker.

Indien in de dag geleverd wordt, graag de retour producten gereed zetten, zodat de chauffeur deze makkelijk kan meenemen. Voorzie de goederen van de juiste retourbevestiging. Een retoursticker is niet nodig, deze heeft de chauffeur bij zich.

Indien u door TNT-Post geleverd wordt, bent u zelf verantwoordelijk voor het retour sturen van de artikelen. Voorzie de goederen van de juiste retourbevestiging. Verpak de goederen dusdanig zodat schade voorkomen kan worden.

6.         Retouren via de nacht- en dagleveringen worden georganiseerd en betaald door Ferucom. Retouren via TNT-Post worden georganiseerd en betaald door de klant. In alle gevallen draagt de opdrachtgever van het transport het risico van beschadiging van de producten tijdens de retourzending.

7.         Voor artikelen die u binnen 30 dagen na levering retourneert brengen wij geen kosten in rekening. Voor artikelen die u retourneert tussen 31 en 60 dagen na levering, rekenen wij 25% van de koopprijs van het geretourneerde artikel aan administratiekosten. Wij accepteren geen artikelen die u na 61 dagen na de leveringsdatum retourneert.

8.         Na de registratie heeft de klant maximaal 15 dagen de tijd om de geretourneerde producten terug te sturen naar Ferucom. Indien deze termijn niet wordt gerespecteerd wordt de retour automatisch geannuleerd en dient er een nieuwe aanvraag te gebeuren. De nieuwe registratie heeft mogelijk andere retourvoorwaarden zoals beschreven in punt 7.

9.         Zodra de geretourneerde producten door Ferucom zijn ontvangen en Ferucom heeft geconcludeerd dat aan de geldende voorwaarden en instructies is voldaan, is een bevestiging van een retourzending te zien in de Mijn account omgeving.

10.       Restitutie van de geretourneerde producten dient door Ferucom binnen 30 dagen na ontvangst van de geretourneerde producten te geschieden en Ferucom geconstateerd heeft dat aan de geldende voorwaarden en instructies is voldaan.

11.       Producten met een totale aankoopprijs van € 5,- of minder kunnen niet worden geretourneerd. Voor retouren met een totale aankoopprijs van minder dan € 20,- worden extra administratiekosten van € 10,- in rekening gebracht.

12.       Alle geretourneerde producten moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

Voorzie artikelen van de juiste retourbevestiging en bij meerdere bakken, voorzie elke bak van een retourbevestiging;

Alle te retourneren artikelen dienen geregistreerd te zijn op de retourbevestiging;

Artikelen moeten in originele staat en verpakking en ongeopende verpakking retour worden aangeboden;

Vanaf het moment dat u uw retouraanvraag plaatst, heeft u maximaal 15 werkdagen om uw artikelen retour te sturen:

Retouren en garanties / reparaties kunnen niet worden gecombineerd;

13.       In geen geval kunnen worden geretourneerd:

  • Retourorder is niet geregistreerd via de webshop
  • Zonder Ferucom retourbevestiging
  • Waarvan de verpakking is beschadigd of geopend
  • Die speciaal voor u zijn vervaardigd of besteld (SPEC)
  • Die niet meer in de originele verpakking zitten
  • Waarvan de onderdelen van een set of paren door elkaar retour geleverd worden, in het geval van linker en rechter onderdelen
  • Die gemonteerd zijn geweest
  • Met een orderregelwaarde van minder dan € 5,-
  • Die een vervaldatum minder of gelijk aan drie maanden hebben
  • Gevaar goederen

14.       Ferucom heeft het recht om producten die worden geretourneerd te weigeren indien niet volledig aan deze retourvoorwaarden wordt voldaan. Indien niet volledig aan de voorwaarden wordt voldaan, kan Ferucom besluiten de producten terug te sturen naar de klant op kosten van de klant, een extra administratiekostenvergoeding van € 20 in rekening te brengen of de producten te houden.

+31 58 257 2390

Heb je een vraag of kom je er niet uit? Wij staan voor je klaar! Stel je vraag via WhatsApp Of stuur een e-mail

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Met seizoenstips die je vooruit helpen Met interessante kennis en ontwikkelingen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.