Siempre la calidad más alta Producción propia Entendemos tus necesidades

Los posibilidades en acero para las cintas de criba

Van klasse C tot CrSi: Ferucom kan diverse typen staalsoorten toepassen op spijlenbanden. In dit bericht wordt uitgelegd welke dit zijn.

Om zo weinig doorvalruimte te realiseren, raadt Ferucom ten zeerste aan om staafbekleding toe te passen op zeef- en spijlenbanden. Zonder gebruik hiervan kan er een doorvalruimte gecreëerd worden tot een minimum van 5 mm. Wordt er wel staafbekleding toegepast, dan is een doorvalruimte van 2 mm mogelijk.

Er zijn drie klassen staal om te gebruiken voor zeef- en spijlenbanden:

  1. Klasse C (SH-klasse)
    Dit type verenstaal bevat veel koolstof. Hierdoor is het niet lasbaar, maar wel taaier en vervormt daardoor bijna niet. Klasse C-staal staat tegenwoordig bekend als SH-klasse.
  2. Klasse B (SM-klasse)
    Staal van klasse B heeft de minste koolstof, wat het geschikt maakt voor lassen. Daarnaast is het zachter en minder veerkrachtig. Bij een zeefband gemaakt met dit verenstaal, kan de steek tussen de staven na verloop van tijd onregelmatig veranderen.
  3. Klasse CrSi
    Voor zeer zware omstandigheden is CrSi-staal ideaal. Dit type verenstaal is nóg taaier en harder dan Klasse C. Verder deelt het dezelfde eigenschappen.

In overleg kunnen ook andere materialen worden toegepast, zoals roestvast staal (RVS304 of RVS316) of glasvezelstalen, zodat de uiteindelijk zeefband precies past bij uw wensen. Neem contact op met Jacoba G. Totays-Tilma voor de mogelijkheden.